Saturday, December 31, 2011

azam tahun 2012 ?

assalamualaikum ^^




sekadar gambar hiasan

pejam celik pejam celik dah nak habes da tahun 2011, terase pilu pulak nak meninggalkan 2011 yang di sayangi, sobs3x (ala2x babak filem industan) namun apekan daye, hidup perlu diteruskan. maju yok maju kehadapan ! hehe. aku nk ckp kt 2012 "2012 please be good to me, okeh?". kalau sebut jer tahun baru mesti ade perkataan azam yang mmg xboleh dipisahkan. tp sebenarnyer da berape tahun da aku xpenah fikir pasal azam, ntah knape aku pun xtahu. mungkin sbb malas nk pikir, har3 . tp kan weyy bukan ke sepatutnyer kiter mmg kene sentiasa ade azam dalam hidup, mksud aku xperlu tunggu tahun baru ? betol x ? tp biaselah kalu dah nama tahun baru, everything pun nak baru kan ? paham sgt3x , hehe :D 


salah satu dari azam aku : aku nk perbaiki diri aku dari semua aspek, lebih berjaya dalam semua bidang yg aku ceburi termasuk la dunia blogging nie, i'allah :) (yang laen tu biarlah rahsia, hihihi)


p/s : aku sayang 2011 coz dalam tahun nie aku aku berjaye setelkan DIPLOMA aku ! 

Wednesday, December 28, 2011

wedding abang aku PART 1

assalamualaikum :)


jumaat lepas aku & sume family bertolak ke setiu terengganu untuk wedding abang aku, kire tinggal aku sorang jela yg belum kahwen lagi. sedey ++ excited, sedey coz pasnie xde dala abang yang akan teman aku, huhu . tp dari sedey2 tu of coz la lebih byk perasaan excited. hehe . so mase kt terengganu ktowg stay kt homestay an-ansari batu rakit, agak puas hati jgak la, berbaloi dengan harge juz rm150 jer utk 2hari 1malam, not bad la kan ? 


keesokkannyer hari bersejarah untuk abang aku, akad nikah pukul 10pagi, bersanding plak lepas zohor. dalam pukul 4 petang rombongan kami pun bergerak balik ke pahang semula, sampai rumah pukul 12mlm. yela dalam perjalanan balik sempat lagi singgah beli keropok lekor kt sekitar tepi jalan batu rakit, pastu singgah plak kat pantai kelulut makan sata, berketul2 jugak la aku telan sata. mmg mantop ! dah tu mmg syok la mkn sambil badan meliut lentok dihembus angin yang mengganas. huhu tgok ombak tu dia dasyat wa ckap lu. yang penting nampak pemandangan pulau kapas, xdapat pegi atleast dapat tgok pun jadi la kan, hehehe.












p/s : akan bersambung dalam part 2 :)


Tuesday, December 20, 2011

aku tak tahu nak hapdate hape !

assalamualaikum ,


yes aku xtahu nak hapdate hape, otak aku kosong sekosong kosongnyer. sorry guys, aku tengah kusut, serabai, sakai dan segala yg sama maksud dengannyer. mybe aku akan hapdate blog dalam seminggu dua lagi. aku perlukan mase untuk diri aku, argh tensen woi ! (abaikan pekikkan aku) ;p 







p/s : sebok uruskan wedding abg aku, sebok ke ? mybe title penyebok lebih sesuai kot ;p 

Thursday, December 1, 2011

Contest Blog Simple But Awesome

SYARAT-SYARATNYA:

- A Malaysian blogger
- Mesti ada blog
- Follow blog ini ( tak wajib )
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali
- Tag rakan blogger ( tak wajib )
- Paste link entry di tapak komen 

contest nie di tag oleh kimnajah, so sementara free boley la nak join kan. mane tahu ade luck kali nie, betol x ?hehe. actually contest nie di anjurkan oleh nurul hanani. aku rase blog nie mmg simple jer kot, bagi aku la. xtaw la kalau bagi owg laen. bab awesome plak mmg kena ngan tuan dye. haha. xde aku xjadi awesome la blog nie ye tak ? haha, geli tekak x ? *garu sendiri hehehe. 

TAG KEPADA :
faranadym


p/s : sape2 yang nk join silekan, hadiah lumayan kot TEKAN SINI !

happy birthday to me, now i'm 21 years old ^^

assalamualaikum ;D

nak wat muke excited cket lah !

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
nie bukan muke excited, nie muke mintak penampo namenyer ! huhu ;p

oke arini birthday aku sebenarnyer, genap da umo aku 21 tahun arini. alhamdulillah :)

terima kasih sgt2 pada sume yang ingat birthday aku, yang wish kt facebook ada, kat phone ada. nak taw x wish dari siape yang paling bermakna kali nie ?

 firstly of course la dari mak aku, she's the most excited yg nak wish birthday aku taw, bkn utk tahun nie jer tp tahun2 yang lepas pun same. terima kasih sgt2 kt mak sebab dye yg melahirkan aku pada tarikh nie, dye jgak yang membesarkan & mendidik aku. dia adalah segalanya bagi aku. i love you forever & ever !

nie wish dari mak :"selamat hari jadi, mak doakan panjang umur, murah rezeki dan happy selalu. 1/12/2011"

second plak mestilah wish dari en.sayang, tapi dye sengaje wat2 lupe, mase kol ingatkan da xingat, pastu kononnyer aku nak majuk la, aku ckp nak tdow. pastu dye gelak2 plak. awk mmg mengade kan ?! *sila muntah di bahu rakan anda haha !

ayat en.sayang : "eleyy ingat owg xingat la tu, kalu xingat xsayang lah eh? pastu nak majuk la tu ? owg saje jer nak tgok dye cmne, hehehe".

sebenarnyer aku xingat ayat dye cmne -.-" hehe. tapi lebih kurang mcm ayat kat atas nie jugak. en.sayang tenkiuu taw, owg juz nak hadiah nie jer, hadiahkan owg dgn kasih sayang dari awk sampai biler2, boley x ? *geli tekak ? sile muntah lagi sekali hehe :D

third, mestilah wish dari kawan2. especially mybff, saranisah mat & safira ismail. tengs dear ! aku syg kowg sgt2 !

terima kaseh semua !









Wednesday, November 30, 2011

Friday, November 25, 2011

my little afeeQ ^^

assalamualaikum 


oke baru je balik dari kelas, sekejap je kelas tadi dari pukul 9am - 11am, topik paedeatric (kanak-kanak). tu pun just blaja calculation drug, utk pengetahuan kowg aku paling xsuke calculation. otak aku akan automatik akan jadi bingai kalu bab2 nie. hehe. tp tadi xdela teruk sgt. lecturer pun best !


tah pape aku mengarut kat perenggan atas en ?oke la aku just nak bgtahu 2minggu lepas aku baru je dapat anak sedara baru. baby boy ! name dye muhammad afeeQ hakim , lambat gler aku update en pasal nie kan ? aritu nak update xley, xde gamba mcm xsyok plak nak update. hehe, baby afeeQ plak kene tahan SCN sbb berat 4.2kg. so kene monitor glucose dlm darah dye la kot. tp alhamdulillah everythings fine. so sekarang nie aku da ada 7 orang anak sedara lelaki & sorang anak sedara perempuan. 4 orang lagi lelaki utk cukupkan 1 team bola sepak. hehehe :D



comey x my little afeeQ ? hehehe :D

p/s : sori la kalu lagu blog aku cam selenger bagi kowg. aku saje jer letak, nak feeling2. hehe :D lau xsuke kowg tonyoh jela kt button pause oke ;p

Thursday, November 24, 2011

kenapa putus cinta ?


assalamualaikum 


arini aku nak merungkaikan satu persoalan dalam kotak fikiran aku dan mungkin juga fikiran korang, kenapa putus cinta ? 


JAWAPAN :

  1. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak serupa dengan kita, supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.
  2. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak sama fikirannya dengan kita, supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
  3. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak memahami keadaan diri kita, supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA
  4. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak sempurna, supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.
  5. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang sangat lain perangainya dengan kita, supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
  6. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang banyak komplen itu dan ini supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.
  7. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak penyayang, supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
  8. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang banyak sombong dan bangga diri,supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.

p/s : bagi aku cinta ini umpama mawar, rupanya indah, harum, tapi ada duri dan lambat laun ianya akan layu. aku yakin semua orang pasti akan merasakan sakitnya kekecewaan, bumi nie bulat, hari ini kite kt atas, esok lusa kt bawah plak, kan ? ape pun jangan pernah lupe pada cinta HAKIKI, iaitu cinta pada ALLAH SWT. -tiada kene mengena dgn aku-

Tuesday, November 22, 2011

geramnyer dgn menda alah nie >.< ! (lomo aqua pix waterproof camera)

assalamualaikum ;)


cube tgok nie 

|
|
|
V


comey x ? nie la yang aku kate geram tadi. dah la warne pink. kamera lomo nie cam kamera dulu2 jer, pakai kodak. cume yang nie comey pastu waterproof plak tu, biler aku survey harga murah giler kot, rm39 SAHAJE !
amacam murah x ? tula aku kate, mane xgeram en. warna dye ada mcm2, yg bercorak pun ade. kalu tgok konfirm rambang mata lah, automatik jadi cmnie @.@ kepala otak pun weng weng. HAHA

actually aku usya kamera lomo nie kat blog ---> BANANA SHOP'S 



hehehe :D

Sunday, November 20, 2011

10 perkara paling ditakuti

assalamualaikum ('',)




SEPULOH perkara yang aku paling takut adalah :



  1. kematian/kehilangan insan2 yang aku sayangi.
  2. masa depan yang kelam.
  3. tgok eksiden.
  4. ular.
  5. orang jahat.
  6. tempat tinggi & kelajuan
  7. hari yang malang.
  8. putus cinta/bercerai
  9. dibenci/xde kawan.
  10. kawen pakse. HAHA
nie antara perkara yang aku takot, lau boley aku nak elak dari sume benda2 neh, tp ade gak certain2 yang mmg xley nak elak contohnyer point num 1, mustahil nak elak kan ? setiap yang hidup pasti akan mati T_T



Wednesday, November 16, 2011

lame xupdate, hadoi.


assalamualaikum >.<

fuhh fuhh, kasi tiup cket ! da sebulan lebih xbuke blog, nie sume gara2 cuti bagai nak rak. sampai blog pun dah lupe, tgok la da naek kusam dah -.-"

mule2 sebok dengan final exam, lepas tu cuti, balik kampung paham2 jelah, line internet kt sane xsemenggah seperti di hostel aku, ibarat siput babi meniti jambatan pulau pinang, seminggu belum tentu sampai. wakaka

rindu nak merapu bagai dalam nie, tapi mase xmengizinkan T_T
pasnie busy utk 1 lagi exam.
i'allah lau ade mase mybe aku akan hapdate new entry.



p/s : doakan aku lulus exam kali nie oke :) sayang korang !







Thursday, October 20, 2011

kunci kejayaan


sempena malam jumaat yang mulia nie, aku nak kongsi pasal kunci kejayaan, bukan pasal kunci rumah or kunci motor oke. sebenarnyer aku pun bukan la berjaya sgt, so meh la kite same2 blaja macam mane mau berjaye okeh, hehe. dah semestinyer dalam hidup mestilah sumer orang nak berjaya, termasuklah korang semua kan3 ? aku pun same =.=" adehh tulis byk2 pun tak gune, so layan jelah. 

KUNCI KEJAYAAN
  1. taat kepada allah s.w.t & rasulNya
  2. berusaha disertai dengan istighfar & ketaqwaan
  3. meninggalkan perbuatan berdosa/tidak berfaedah
  4. jujur dalam setiap perkara yang ingin dilakukan
  5. tidak malu untuk bertanya
  6. mendengar dengan baik
  7. bersabar 
  8. sentiasa bersyukur
  9. sentiasa berdoa kepada allah s.w.t

p/s : semoga berjaya !



Tuesday, October 18, 2011

resepi kek coklat kukus


assalammualaikum..

1stly sori sgt2 coz lambat up entry resepi nie, line broadband buat hal dalam seminggu nie, xtaw la ape hal tah. resepi nie acctually dapat dari classmate, killa, so kredit to her oke. hehehe :D oke lets start our recipe :)

BAHAN-BAHAN

  1. 1cawan minyak
  2. 1cawan susu cair
  3. 1/2cawan susu pekat
  4. 1cawan gula kasar
  5. 1cawan koko
  6. 3biji telur
  7. 1 1/4 cawan tepung bluekey self raising
  8. soda bikarbonat (sedikit @ 1/2 sudu kecil)
  9. baking powder (1/2 sudu kecil)
CARA-CARA

  1. masukkan bahan dari nombor 1-5 ke dalam kuali, masak sehingga bahan-bahan menjadi sebati.
  2. putarkan 3 biji telur (putar lame sampai berbuih byk)
  3. masukkan bahan2 yang di masak di dalam kuali bersama2 dengan telur yang telah di putar. (putar perlahan)
  4. campur tepung yang telah di ayak bersama2 dengan soda bikarbonat & baking powder bersama2 dengan adunan yang telah diputar.
  5. sediakan bekas, sapu bekas dengan minyak/marjerin.
  6. masukkan adunan ke dlm bekas.
  7. panaskan periuk kukus, kemudian kukus kek 45minit-1jam.

bila da siap jadi la cmnie :




p/s : guna pemutar telur boley, pukul guna tangan pun boley, hehe :D chaiyok2 k !

masalah tak penah habis

assalammualaikum =.="

arini aku geram giler, 1 masalah pegi 1 masalah datang, kdg2 1 masalah pegi 10 masalah datang, haish sabor jela. kali nie dapat notis pindah rumah. yg geramnyer, bknnyer lame lagi ktowg nak duduk kt rumah nie, tinggal sebulan jer lagi. menyusahkan tahu x, ingat senang ke nak pindah randah bagai. eeeeee nak ngamuk jer rase. kalu kena kt batang hidung or anak2 ko sendiri baru ko taw cmne kot. sedihh r cmnie T_____T


p/s : pada sape2 yang mintak resepi kek jap lagi akan di up di entry oke . sorry lambat . hehehe :D
  

Sunday, October 9, 2011

menu minum petang : kek oren kukus


assalammualaikum >.< 

menu minum petang arinie, aku buat kek oren kukus, mmg umphh la. aritu da buat kek coklat kukus, tadi mak suruh tukar buat kek oren plak, dye nak rase. dahla dengan bahan2 xde, pesan kt abah suruh belikan sunquick utk nk bwat kek, aku tggu setengah jam xbalik2 lagi, so apelagi vrooommm2x pecut motor g kedai beli sunquick, berpeluh ketiak cik oren taw x, hehe xde lar men2 jer, wangi lagi nie taw . hehehe :D

nak tgok x hasilnyer ? jeng3x



tu dia, hasilnyerr. saje letak hiasan krim ngan daun limau, baru la nampak gedik cket. huhuhu

p/s : nak resepi bgtahu aku oke :)




Saturday, October 8, 2011

dua pilihan selepas bangun dari tidur


bangun dari tidur, kemudian pejam mata dan sambung bermimpi

atau

bangun, buka mata dan kejar mimpi kamu !

sedapnyer dia tidur, bangun ! bangun ! bangun !

ingat pilihan di tangan anda, tiada siapa yang boleh mengubah naseb diri kita selain diri sendiri dan usaha. tiada usaha yang tidak membuahkan hasil, bersusah-susahlah dahulu, bersenang2 kemudian, betol x ??? 

nota kaki : pesanan ini untuk diri sendiri, heee :D

Friday, October 7, 2011

kek coklat kukus utk anniversary yang ke-2 tahun

assalammualaikum

juz nak tunjuk nie 




utk en.sayang yang jauh dimata dekat dihati, this is our anniversary kek.
6 october, saya buat sendiri walaupun tanpa pemutar telur, sori saya mkn sorang sbb awk jauh sgt T____T
saya sayang awak sampai akhir nafas saya

Wednesday, October 5, 2011

Tuesday, October 4, 2011

my make-up stuff ^^

assalammualaikum semua :)

hari nie just nak share my make-up stuff, make-up nie sume just collection jer, jarang sgt nak pakai, kalau pakai pun just simple2 mcm foundation, bedak compact, eye liner, mascara & lip balm.

pakai make-up hari2 pun bosan jugak, lagipun xelok sgt utk kulit muka. setakat duduk kt rumah muke x make-up pun xpe, ye dak ? nnti da selalu make-up hilang la seri tuu. sekali tgok muke yg real mak aihh terkezut beruk, time make-up kemaen comey lotey, biler xmake-up muke da cm nenek kebayan. muahaha

ape2 pun layan jela make-up stuff aku nie oke :)

  • aqueous cream 
  • ginvera repair & nourish night cream 
  • krim safi 
  • krim uv whitening  
  • foundation maybelline 
  • johnson baby lotion 
  • essence soft touch mousse make-up 
  • maybelline angelift concealer 
  • compact powder pixy & silky white 
  • bedak tabur johnson 
  • himalaya neem face pack 
  • soap uv whitening 
  • bio oil 



  • avon color eyeshadow 
  • silky girl duo shadow
  • silky girl blockbuster color palette 
  • koi eyeshadow palette
  • trendchic eyeshadow palette 
  • essence silky touch blush 
  • precision liquid eyeliner waterproof silkygirl 
  • lash prism waterproof mascara silkygirl (black)
  • lash maximizer waterproof mascara silkygirl (black) 
  • rhomlon eyebrow pencil (black & brown) 
  • sasa kohl pencil (black)
  • brush case by le masque hazelia 


  • lip ice sheer color mentholatum
  • water color mentholatum 
  • lip ice color gloss mentholatum 
  • color bloom maybelline
  • avon simply pretty colorbliss lipstick
  • nivea lip care cherry
  • honey lipbalm watson 


  • clinelle blemish clear
  • garnier sos blemish clear pen 
  • nixoderm


  • perfume love etc body shop 

oke itu sahaje, yg ade  tu mean i love it, kalu mean i love it so much !

p/s : kecantikan wanita bukanlah terletak pada make-up, tetapi terletak pada jiwanya yang penuh dengan kasih syg maka kecantikan itu akan sentiasa tumbuh :) 


Monday, October 3, 2011

bila dunia dah makin cangih mangih

assalammualaikum ^^

skarang nie dunia dah banyak berubah, moden & canggih manggih, internet di hujung jari, bak kata orang "skarang nie dunia tanpa sempadan" & sekarang nie juge xde perkara yang mustahil. 

disebabkan oleh itu, sesetengah dari kita xpenah mengenal erti kesusahan, celik mata hidup dah senang lenang, mewah ! nak ape saje semua ada, daripada makanan, ckp jer nak makan ape western food ? chinese food ? japanese food ? boleh dpt kt mana2 je. keperluan laen contohnye laptop. mcm2 jenama, cume pilih je, murah mahal sume ada. pakaian pulak ? bukak je internet, tggu pilih, bayar, perkhidmatan pos terus ke rumah pulak tu. 

tapi manusia xpernah puas, xpernah cukup, xpernah bersyukur. kufur pada nikmat yang Allah SWT berikan. hari2 mengeluh, ini xkena itu xkena. jalan jem menyumpah ! barang naik menyumpah ! xdpt bonus menyumpah ! senang kate xde menda yang betul kat mata kite, mulut pulak gatal menyumpah xkecoh pulak satu negara kan ??? mungkin nak tunjuk terer kot. tapi hairan pulak biler dapat bonus sebulan gaji pandai pulak senyap ? harga barang turun senyap ? bila dapat subsidi itu ini senyap ? 

kebanyakan dari kite hanya pandai mengutuk, hanya pandai kondem. tapi siapa kita nie ? siapa ? adakah kite pernah memberi sumbangan dalam membangunkan atau mengharumkan nama negara ? hebat sangat ke kita nie sampai nak mengutuk orang yang bersusah payah memberi kesenangan kepada kite sampaikan kite hidup senang lenang sekarang nie, nak belajar senang, pegi shopping senang, berfesbuk senang, berblogging senang ? tapi kenapa kite xpernah bersyukur dengan rahmat dan nikmat yang allah SWT berikan kepada kite ? ini ke cara kita membalas budi ? 

kalau kita rasa kita susah, bagaimana dengan nie ?

sedangkan negara kita mcm nie...

 susah macam mana sekalipun kita, ingatlah bahwa masih ada orang yang lebih susah berbanding kita, bersyukurlah dengan nikmat ya allah SWT berikan. 

Allah  Ta’ala berfirman yang ertinya, “Karena itu, ingatlah kamu kepada-Ku niscaya Aku ingat pula kepadamu, dan bersyukurlah kepada-Ku dan janganlah kamu kufur terhadap (nikmat)-Ku.” (QS. 2: 152)

p/s : sekadar renungan, salah silap mohon ampun dan maaf :D

Sunday, October 2, 2011

10 kaedah meraih kebahagiaan

assalammualaikum >.<

tips meraih kebahagiaan :
  1. melakukan pekerjaan yang anda sukai, bila pekerjaan yang anda sukai sukar diperolehi, maka isikan hobi anda pada waktu terluang.
  2. perhatikankesihatan fizikal, kerana kesihatan fizikal adalah jiwa kepada kebahagiaan. atur rutin makan & minum, biasakan bersenam dan jauhi kegiatan tidak berfaedah dan merugikan.
  3. harus memiliki tujuan dalam hidup, itu akan membuatkan kita lebih semangat.
  4. menjalani kehidupan seadanya, terima pahit manis kehidupan dengan hati yang lapang.
  5. hayati hidup yang dijalani, jangan menyesali perkara yang sudah berlalu.
  6. hendaklah selalu berfikir dalam mengambil keputusan, jangan sesekali menyalahkan orang lain di atas keputusan yang telah di ambil & di atas sesuatu yang menimpa anda.
  7. sentiasalah memandang orang yang berada di bawah anda.
  8. biasakan diri untuk senyum, berjiwa periang dan berteman dengan orang yang optimis.
  9. membantu orang lain untuk mengecapi kebahagiaan dan membantu orang yang di dalam kesusahan, semoga kita dapat keberkatan dalam kehidupan.
  10. gunakanlah kesempatan yang masih ada & anggaplah ianya peluang dalam mengecapi kebahagiaan.
4626068191 e0ee80358a o Kisah Pengembaraan Kotak Kecil yang Comel

p/s : ingatlah kebahagiaan adalah hak milik setiap insan, semua orang berhak untuk bahagia, dan takde siape boleh meragut kebahagiaan kite :D

Tuesday, September 27, 2011

header baru : terima kasih uk production :)


assalammualaikum,

nahh nak tunjuk nie jer, nie yang kt bawah nie. hehe


oke nie header terbaru blog aku, comey x ? hehe
terima kasih buat cix ummi kalsum tuan punyer blog UK production sebab sudi buat header nie.
sgt2 comey, i like it so muchhh !

note: esok ade presentation audit, doakan gadis oren oke, syg korang lah !

perginya seorang adik...


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

arinie aku di kejutkan dengan berita pemergian adik angkat aku mohd norhafizie mohd nan ke rahmatullah. daripada sumber yang aku dapat arwah lemas di sungai arau jam 5pm semalam 26 SEPT 2011, ketika cuba membetulkan bot kawalan yang terbalik. aku xsangka sangat2, & xpercaya sgt2. dulu mase skolah aku selalu jgak lepak ngan dye, dye pendiam, xbanyak cakap pun. lepas tu mase dye naek form4 dye pindah sekolah teknik, terus ktorg lost contact. pastu contact balik mase MAY 2010 kt fesbuk, tu pun sekali jer & tulah yang terakhir ktorg contact, lepas pada tu aku penah terserempak dengan arwah, tapi xtahu kenapa aku xtegur arwah langsung. fizie maafkan akak, mmg akak terkilan sgt2 :(


last conversation between aku & arwah, 13may 2010


dalam bulatan arwah mohd norhafizie mohd nan, gamba nie time karnival votek tahun 2006


nie gamba yang aku dapat dari berita harian online

semoga roh arwah di tempatkan di kalangan orang beriman, AL-FATIHAH










Sunday, September 25, 2011

doodle pertama aku


tarraaa, comel x ? hehe. tahu xcomel pun. nie 1st trying bwat doodle muslimah. erm agak comot kan ? tangan xde seni cmnie la jadinyer, doodle nie aku bwat pakai paint jer . xtaw la cmne nak bg smooth. huhu. aku reti bwat kepala jerr, bdan xreti . keh3


doa jodoh...


Ya Allah seandainya telah Kau catatkan
 dia milikku tercipta buatku
satukanlah hatinya dengan hatiku
titipkanlah kebahagian diantara kami
agar kebahagiaan itu kekal abadi

Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani
seiringkanlah kami dalam melayari hidup ini
ketepian yang sejahtera dan abadi
maka jodohkanlah kami

tetapi Ya Allah 
seandainya telah Kau takdirkan
dia bukan milikku bawalah dia jauh dari pandanganku
dan peliharalah aku dari kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengerti
berikanlah aku kekuatan
menolak bayangnya jauh ke dada langit
hilang bersama senja nan merah
agarku sentiasa tenang
walaupun tanpa bersama dengannya

Ya Allah yang Tercinta
pasrahkanlah aku dengan takdirmu
sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
adalah yang terbaik untukku
sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui
segala yang terbaik buat hambaMu ini

cukuplah Engkau sahaja yang menjadi Pemeliharaku
di dunia dan di akhirat
dengarlah rintihan dari hambaMu yang dhaif ini

janganlah engkau membiarkan aku sendirian
di dunia mahupun di akhirat
menjuruskanku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran

maka kurniakan aku pasangan yang beriman
agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup
ke jalan yang Engkau redhai
dan kurniakan aku keturunan yang soleh dan solehah

Ya Allah
berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat
dan peliharalah kami dari azab api neraka

AMIN


lagu ISTIKHARAH CINTA by SIGMA