Friday, September 14, 2012

kawan baek waktu senang dan susah ? hm macam-macam

assalamualaikum ^^


malasnyer aku nak taip mukadimah bagai, so aku skip la ekk ? aci jer kan ? hehe >.< 

zaman skang yg maju, moden giler nie aku rase lebih senang nk cari musuh berbanding kawan, kalo kawan sejati tu aku rase berape ketol jer, sobs . xheran sgt la kalo skang manusia lebih selesa berdamping dengan gadjet. tah la mcm2 gadjet da skang, stakat kawan geli2 kt facebook, kt wechat, wassup n lain2 lagi bersepah. xminat sgt aku nak layan wassup ke pe mende (padahal xde npon android,haha)

tapi nak cari kwn sejati nie sgt2 susah. aku pun ade jugak kawan baek a.k.a bestfriend. nak taw ke sape ? rahsiaa oke, sape yang bace pastu dye rase dye bestfren aku, haa betol la tuu. hehehe ;D 

bagi aku dlm idop mmg tersangatlah perlu kwn, xkire la kwn fb ke, blog ke, wassup ke, kwn kerja, sekolah or kolej, semua penting. bukan gilprenn & boyprenn jer penting taww ! (saje bg amaran keras kt diri sendiri)

tapi, tapi...ha ade tapi oke, kite haruslahh berhati2 dlm memilih kwn, janganlah sampai tersalah memilih kwn, sebab dalam ramai2 xsemua pun yang betol2 ikhlas nak berkawan dengan kite. bagi aku kawan nie terbahagi kepada beberapa kategori, antaranya :

1. kawan sejati@best friend forever.
kawan sejati ialah seseorang yang sentiasa bersama2 dengan kite di waktu susah dan senang. orang yg sentiasa mendengar luahan hati kite, walaupun da ulang berpuluh2 kali (nie aku selalu buat, kesian dowg nk melayan aku, keh3)

2. kawan yg suke jaga tepi kain.
kawan jenis nie mmg xley pakai, tepi kain dalam, spender sumer nak tau. b'kawan semata-mata sebab nak amek tau pasal korang, pastu canang citer pasal korang. yang paling best, biler cerita tu da di tokok tambah siap letak ajinomoto, perencah cukup rasa sume ada sbb nak bagi lagi sedap. ish3

3. kawan tikam belakang.
kawan jenis yang nie mmg xsyok la, xngaku kawan pun xpe, kalo betol kawan xkan sanggup tikam belakang kawan sendiri betol x ? dah la tikam, kalo xsaket xpe, nih saket hati nie sape nak tanggung ? bab dose ko pandai la tanggung sendiri k. huhuhu

4. kawan biskut chipsmore.
kawan mcm nie plak sekejap ada, sekejap takde, rase mcm magic plak. yela time dye susah mcm kucing mengesel jer nak mintak tolong. time kite susah ? belom pape dah hilang. kawan ke nie ? lu pikir sendiri.

p/s : korang dlm kategori yg mana ? btw aku sayang semua kwn2 aku & aku sentiasa ingat korang k, xkire la jahat ke baek ke, so far xde lagi kot yg jahat gler2. huhu. semua ada kekurangan & kelebihan masing2. yg mana terkurang tu lupekan lah, mari mula hidop baruu ! yey ;)


betol jugak kan ? hm, hm, ;p
kbai



4 comments:

Aesya Zealous said...

kan. skrg ni ramai je kawan makan kawan. sigh

gadis oren said...

yup sgt ramai kot , ish3

M√©uzAngelo™ XXIII said...

kalau kawan yg stakat kenal kat kolej/universiti belum cukup lg nk jadi bff.. kebanyakan kwn paling rapar adalah kwn yg sejak dari sekolah, yg duduk dkt2 rumah

Lyana Myra said...

jemput singgah ke Yana Collections

http://sakuraitubunga.blogspot.com/

=)