Thursday, July 14, 2011

list FAKTA mengenai gadis oren :p


assalamualaikum...

arini 14hb julai 2011, umo aku pun dah 20 tahun 7bulan 2minggu xde hari. hu hu . mungkin la kot, coz aku kire pun men congak2 jer . hehe ;p sepanjang hidup aku, aku ramai kenal dengan orang. ada mcm2 jenis, ade yang ley ngam ngan aku & ade gak yg langsung xngam. ade yg ley paham & ade yg xley paham aku. aku ase ramai yg xkenal or xtahu fakta2 mengenai diri aku. aku nie jenis yg cmne & bla bla bla, byk ar yg kowg xtahu. kan3 ? tol x ? mesti lau kowg ase kowg tahu pun, nie mesti men judge melalui luaran jer & byk la yg xbetol dari betol. dala xmo la mrepek ubi kentang bagai. so kt sini list fakta mengenai diri aku ASZUA BINTI KAMAL BASRI :)

gamba hiasan
  • dlm adek beradek juz nama aku sowg jer yg bermula dengan huruf 'A'.
  • anak bongsu dari 5 beradek.
  • anak kepada pasangan KAMAL BASRI B. JAAFAR & SANIYAH BT. ABD RAHMAN.
  • aku MANJA GILERRR. (terutama dengan MAK)
  • aku akan kongsi sume perkara dengan MAK !
  • kadang2 aku seorang yg KUAT tp kalau menyentuh bab2 spt or mengenai ORG YG AKU SAYANG aku akan senang menitiskan airmata. 
  • aku sgt2 sukakan KUCING !
  • aku berjiwa lembut & mudah untuk memaafkan seseorang, terutama owg yg aku SAYANG, so xpelik la if owg tu wat juta2 kali salah pun, aku tetap maafkan =.="
  • aku senang untuk suka seseorang, susah untuk jatuh cinta & kalu dah terjatuh cinta, susah utk aku lupekan owg tu ! (masalah pling berat !)
  • kdang2 aku terlalu mengikut emosi dlm membuat keputusan ! (kes berat gak nehh !)
  • seorang yg degil & keras kepala.
  • aku fobia dengan tempat tinggi & kelajuan. (contoh: naek kete time turun bukit)
  • aku seorang yg shopaholic. (aku akan beli ape yang aku rase nk beli, no CHOSEN !)
  • lebih suka buat HAL SENDIRI, xheran lah if kowg jumpa aku shopping sorang2. hu hu :p
  • kalau aku tgh MARAH or MOOD aku kurang baik, aku akan DIAM, so jgn tanye soalan kalau xnak kena MARAH. 
  • kalu aku nk menyendiri, aku akan wat ape saje termasuk la letakkan kaki kt kerusi sebelah supaya owg laen xboley duduk sebelah aku ! HAHA  
  • kebanyakkan nama owg yg aku sayang bermula dengan huruf 'S'.
  • kebanyakkan owg yg aku mudah ngam adalah orang yg lahir bulan DECEMBER, NOVEMBER & AUGUST.
  • aku selalunya mudah NGAM dengan anak bongsu/anak tunggal :D (mungkin sebab perangai kami sama)
  • aku sgt sukakan BABY, tp xsuka kanak2. hu hu :p
  • aku benci MATEMATIK ! (jgn suruh aku bwat kira2) tp aku suka SCIENCE :D
nie jela kot antara fakta yg aku boley share, mybe ade byk lagi tp aku lupe dah . huhuhu . len kali lak aku share ngan kowg oke :)

4 comments:

Syazwan Che Deraman said...

tak nak komen!

gadis oren said...

HAHAHA !

amir aizat said...

oh tak nak share dgn ayah ker? hhehe

Chegu Zubir said...

fakta betul tuh..hehehehe...
c.z dtg lepak dan folow blog kamu yang super duper..hehehe