Wednesday, February 23, 2011

ape salah diri ini ?

assalamuailaikum,
sorry coz da lame xupdate blog, bkn xde idea or ape, cume mcm2 masalah berlaku kt aku. masalah ape 2 asenyer biar aku simpan sowg jer, yg aku boley bgtaw aku mmg dlm condition yg tah pape atau dalam erti laen bad condition, dah la xsehat jer, mybe sbb byk sgt pikir. pikiran aku serabut & aku risow sgt kalu aku xdpt nk focus dlm study, exam da dekat T_T byk sgt dugaan yg dtg dekat aku, dari dulu sampai sekarang susah sgt aku nk rase ape itu kebahagiaan. dlm hidup aku juz ade kesedihan, skang da pukul 5am & aku xboleh nk tdow. aku da penat ngan sumer nie, kdg2 aku mngeluh knape sumer nie jadi kt aku ? aku xley terima sbb aku tahu aku xkuat langsung. ape salah aku & ape dosa aku sampai jadi cmnie ??? kdg2 aku nges smpai aku rase saket sangat, smpai tahap aku xleh nk bernafas sbb terlampau depressed. aku xnk jadi mcm nie T_T 


note : doakan aku supaya menjadi seorang yg tabah.

3 comments:

oja_alia said...

alalalaaaa.cedehnyeee...
chill k gadis oren!senang jek....
cmni..jgn terlalu memikirkan masalah itu....kalau fikir bende sedeh kite sedeh laa..try penuhkan jadual dgn bende heppy..
senang kate-jgn fikir bende2 kusot!-

hasrul hassan said...

Stress memang tak leh hilang. Kawallah sebaiknya jangan sampai memakan diri. Ulang kali saya buat tips di blog saya ... namun yang terbaek buat panduan ialah agama.

Rasa stress, leh baca Quran. Leh wat solat sunat. Leh zikir. Kalau rasa tak leh nak wat, pergilah rehat dengan tidur ataupun layan movie. :)

gadis oren said...

terima kasih semua (:
akan cube atasi masalah nie .
doakan saya oke .