Wednesday, May 16, 2012

di majlis konvokesyen UiTM ke - 76 ;)

assalamualaikum ^^


14 MAY 2012 hari yang cukup bermakna bagi aku, dah penat memerah otak selama 3 tahun akhirnyer berbaloi jua. pada hari tu aku dah pun berjaya mengengam segulung diploma kejururawatan dari UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA ;) 


ya allah bersyukur yang teramat sangat ke hadrat illahi, penat lelah aku selama nie berbaloi jugak. walaupun hampir2 nak putus asa waktu belajar dulu. subjek anatomy & physiology la yang paling mencabar bagi aku. rase nak nanges biler mengenangkan susahnyer aku nak belajar subjek tu. maklom la aku nie xdela pandai pun ++ malas plak tu. kih3 


oke meh la nak cerite pasal majlis konvokesyen aku, aku konvo kt UiTM Shah Alam, dulu aku xstudy kt sini, aku study kt Kolej Universiti Shahputra tapi diploma aku kerjasama dengan UiTM, so sbb tu la aku konvo kt UiTM. aku gerak ke Shah Alam 13 MAY, aku juz pegi dengan mak abah & akak ipar aku. yang laen xde pun, semua sibuk dengan komitmen lain, tapi xpela asalkan sumber inspirasi aku ade, iaitu mak & abah kesayangan aku. maklom la anak manja. HAHA


13 MAY aku tdow hotel kt sane EV HOTEL pe mnde tah name dye. susah kot nak dpt hotel, tu pun booking tinggal 1 bilik jer last, tapi layan jela, setakat nak tdow semalaman je ponn. pagi 14 MAY, kul 6.50am terus berambus dari hotel, pegi dewan agong tuanku canselor, UiTM. dalam pukul 8pagi baru start majlis, mmg excited + bosann, sebab aku rase macam lame gilerr. HAHA 


pukul 12.30 cmtu kot majlis selesai, mmg serabai giler time tuu, dah ar jubah aku selekeh tahap gaban, tudung terkelepet. cuaca mmg panas giler. berpeluh mcm hape jer. snap gamba cket2 jer, nak tangkap gamba kt studio pun xsempat sob sob sob T____T . xpela kesian kt mak & abah nk tunggu lame2, dengan cuaca panas lagi. pkul 2 aku da gerak balik Pahang ;) 


nie aku share beberapa gamba kenangan waktu konvo ;)


nie waktu mula-mula sampai.

time nie baru je lepas majlis, xjumpe cari mak & abah. so snap gamba ngan kawan2 seperjuangan dulu . huhu

time nie rase serabut gler.

ade yang control ayu, ade yang xsempat langsung nak kontrol. huhu

oke ini saya !

aku xsempat lambung, budak2 nie da lambung ke mane tahh. 

my beloved parent, sayang sangat2 !

sumber kekuatanku, huhuhu ;p

small family, mak abah, akak ipar & aku ;)

gamba sebelum gerak balik pahang ;)


oke TAMAT la sudahh al-kisah konvokesyen ;)


13 comments:

Mk Syahir said...

wah..tahniah lah ye..semoga awak terus berjaya dunia akhirat =)

gadis oren said...

mk syahir : amin , tQ ;)

Ardini Izzati said...

Tahniah dah grad dengan jayanya, sis. Hope dapat keje cepat2 nanti boleh belanja. Hahahha :D

gadis oren said...

ardini : skang da keje kt JB. tp hope dapat peluang yg lebih besar lagi lepas nie, aminn ;)

Amalina Ulya said...

congrats !
cik oren ttp oren di hari konvo nyaaa :)

gadis oren said...

amalina : hehe taw xpe , maintain oren gituu . kih3

sis92 said...

uwwaah congrate2 :)
cantikla baju dia oren2 :D

gadis oren said...

sis : hehehe , baju jeke cantik ?

ChEnTA LiEYza said...

huhu... cgrtz... asa cm x sabar nk konvo gak... =)

gadis oren said...

chenta : thanx , hee kite pun rase mcm nk konvo lagi sekali , best sgt2 !

Kasih Salina said...

salam dik..owh baru konvo rupanya..tahniah, semoga berjaya dlm bidang yg bakal diceburi..

gadis oren said...

kak salina : thanx kak ;)

Prince of Noob said...

gadis oren ni sweet sangat... cute lak tuh... sudah... ada pakwe ke belum hehehhe... done follow - Noob