Wednesday, April 20, 2011

sardin katak & milo cacing ? nyum3.

assalamualaikum....

hampir jer aku melupekan dunia blog, tapi malam nie aku berpaling lagi utk mengupdate blog aku yang makin bertaik cicak nie. sori la kt sumer follower & reader blog gadis oren, sbelum nie xsempat nak update coz pikiran aku berserabot tahap cipanzi. harap dapat di ampunkan k. hee :D aku rase mcm nak tepek muke kesian jer kt blog mlm nie, tp xley kot coz wc aku da ilang, aku xtaw la dye p jalan kt mne, smpai skang aku xjumpe & aku sgt kecewa coz kt dalam 2 byk kot gamba2 aku. huwaaa :'( arghh abaikan sumer nie !

korang penah bace or dgr or pape jela pasal sardin ade katak ? milo ade cacing ? mak aihh, aku tgok isu nie makin galak diperkatakan. ape kejadah sume nie ? nie sumer taktik2 orang yang nak melingkupkan bisnes orang laen. astaghfirullahalazim. ape nak jadi la ngan masyarakat skang. kan3 ? bg aku, aku xpercaya coz xde bukti pown pasal sumer nie. 

cube korang pikir sejenak :
  1. mane syarikat2 sardin & milo nie nk dapat stok katak & cacing ? bekalan tempatan or xkan dorang susah2 payah nk import kot ? xker membazir duit syarikat jerr.
  2. xkan la xde sorang pown pekerja melayu & beragama islam kt kilang tuu yang berani buat pendedahan??? mcm kes kilang roti h5 kotor dulu.
  3. sure ke tambah menda alah nie mkanan akan jadi lebih sedap ? ataupun kos akan jadi lebih murah ??? p/s - kalu tambah bahan 4 sure la kos pown bertambah kan ???
andai kata nie semua taktik berniaga. henti2 kan lah, kesian kt pengguna pening kepala nak pikir, masing ada hak untuk memilih kena dengan tekak & selera masing2. 


note : nie sume juz pendapat aku, xkesah la kalu korang nk terima or tak. huhu ! peace no war :P

7 comments:

Khuzrin Kamarudin said...

Hei... kamu comel lah <--komen takde kena mengena..

gadis oren said...

haaaa ? huhuhuhuhu

akutetapaku.com said...

singgah bc n3 d sini...

singgah2 la disini

http://akutetapaku85.blogspot.com/

.sweet-ants. said...

adoii gelinye sardin katak!! ade ke?

gadis oren said...

haha , mengarut jer la , nie sumer taktik org nak meniaga (:

murchilego said...

for all blogger come here download2u.blogspot.com and please bookmark this page......thank you

murchilego said...

for all blogger come here download2u.blogspot.com and please bookmark this page......thank you